GALA magasin
You Are Reading

Hyllning till stilikonen Audrey Hepburn!

0
Nöje

Hyllning till stilikonen Audrey Hepburn!

Audrey Hepburn

I dag, 4 maj, skulle en av världens mest kända stilikoner Audrey Hepburn fyllt 88 år. Hon var bara 63 år när hon tragiskt gick bort i cancer 1993. För att fira den brittiska skådespelerskan och modellen har modesajten Styligt återskapat de mest minnesvärda scenerna av hennes tid i rampljuset och föreställt sig hur en modern Audrey skulle leva idag. Även om hon inte finns med oss i dag lever hennes elegans kvar i dagens “it-girls”. Det är tack vare henne som många kvinnor än idag dyker upp vid Tiffany’s med take-away-bakverk.

Audrey Hepburn
Breakfast at Tiffany’s.

Breakfast at Tiffany’s
Denna scen från 1961 har nog ingen utav oss gått miste om. Vare sig vi sett den i ramaffärer, på internet eller i studentkorridorer är det utan tvekan ett av de mest ikoniska ögonblicken från Breakfast at Tiffany’s. Holly Golightly med en typisk osund fransk frukost bestående av en croissant och en mugg kaffe. Så hur skulle Audrey själv starta dagen? I en intervju med Audreys son nämner han att en av hennes egna skönhetsrutiner var att äta supernyttigt. Faktum var att stjärnas hatade bakverk att 80% av hennes kost bestod av frukt och grönsaker. Vi kan därför tänka oss att den moderna Audrey inte skulle säga nej till en hälsosam (och supertrendig) acaibowl och kanske till och med toppa det med en grön smoothie!

Audrey Hepburn
A girl can’t read without her MAC lips

A girl can’t read without her MAC lips
Färg på läpparna var något som var obligatoriskt för Holly i Breakfast at Tiffany’s. Ögonblicket när hon sitter i baksätet i en bil och bättrar på ett lager rosa har blivit en av de mest kända läppstiftsscenerna i historien. Så för den moderna Audrey kan vi helt klart se henne smeta på ett lager läppstift från MAC med hjälp av iPhone-kameran.

Audrey och Givenchy
Om det är något vi vet om hennes kärleksliv är det den eviga kärleken mellan Audrey Hepburn och designern Hubert de Givenchy, för inte bara var hon hans livslånga musa utan också en mycket speciell person i hans liv. Eftersom vi lever i en tid där Givenchy-väskan är en av de flestas “vill-ha-saker” kan vi inte låta bli att föreställa oss den moderna Audrey med den ikoniska handväskan från Givenchy.

Audrey Hepburn
Audrey och Givenchy.
Audrey Hepburn
I believe in pink Loafers.

I believe in pink Loafers
Audrey var inte den kvinnan som sågs i stilettklackar. Som ballerina hade hon nämligen en förkärlek till platta skor. De loafers som vi skymtar mest bland årets trender är utan tvekan de lurviga skorna från Gucci. Därför kan vi se nutidens Audrey i ett par supertrendiga Gucci loafers i rosa.

Illustrationer: Stylight
Foto: Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •