GALA magasin
You Are Reading

Här är stjärnorna som medverkar i kommande musikalen "Aladdin"

0
Musik & Teater

Här är stjärnorna som medverkar i kommande musikalen "Aladdin"

Musikalen Aladdin
Charlie Grönvall som slog igenom i “Idol” har fått huvudrollen som Aladdin i den komiska äventyrsmusikalen “Äventyret Aladdin” där även Claes Malmberg, Markoolio, Kim Sulocki och Renaida Braun medverkar.
Dröse & Norberg, producenterna bakom publik- och kritikersuccéerna “Snövit – the Musical” och “Trollkarlen från Oz” har en ny sagoklassiker på gång som musikal, “Äventyret Aladdin” med världspremiär den 26 december, 2017 på Stockholm Waterfront med efterföljande Sverigeturné vintern och våren 2018.
Marko som magikern El Zallham

– Det ska bli tokroligt att vara med i “Äventyret Aladdin”, säger Marko “Markoolio” Lehtosalo som gestaltar den hemska och baksluge magikern El Zallham.
– Jag har tidigare arbetat med Dröse & Norberg i föreställningen “Trollkarlen från Oz”. Jag tycker att de är väldigt bra på att ta gamla sagor och modernisera dem, få sagorna att vara aktuella och lite busroliga. Det är nog därför som jag tackade ja till att vara med i “Äventyret Aladdin”, fortsätter Marko.
– Det är ett bra gäng och en rolig historia och så är det kul för mig att få spela så där otroligt ond och grym. Jag får ofta spela ganska roliga och galna roller så det ska bli kul att få visa den ”mörka” Markoolio också. Jag lovar att “Äventyret Aladdin” kommer bli en upplevelse som ni aldrig tidigare sett.
Som Markos ohängde kumpan ser vi den karismatiske kroppsekvilibristen Kim Sulocki i rollen
som den fett svängande dromedaren Jabaar.
– Jag tycker att det ska bli jättekul att vara med i “Äventyret Aladdin” Det är speciellt det där med de tre önskningarna. Att man kan få precis vad som helst är ju en kittlande tanke, säger Kim.
– Jag ser fram emot att jobba med Marko, det är han och jag som är ”the very bad guys” här.
I “Äventyret Aladdin” medverkar även Claes Malmberg som spelar rollen som Anden. En omåttligt försmådd ande som försöker, på sitt alldeles egna lilla vis, bistå sin mästare med något sånär precisa önskningar som inte alltid går enligt planerna.
– Att spela för alla barn och vuxna och att det är en familjeföreställning, det tycker jag är det roligaste med Aladdin, fortsätter Claes Malmberg.

Musikaldebuterande Charlie Grönvall och Renaida Braun
Musikaldebuterande Charlie Grönvall och Renaida Braun.

Musikaldebuterande Charlie Grönvall och Renaida Braun spelar Aladdin och prinsessan Safa.
– Jag har alltid älskat musikaler och sagan Aladdin har något väldigt speciellt, säger Charlie. Att få göra en av huvudrollerna känns helt fantastiskt.

– Jag är med i “Äventyret Aladdin” eftersom jag älskar att sjunga och dansa, fortsätter Renaida. Jag
måste dock lära mig hur en prinsessa rör sig, jag är mer cool i verkligheten … tror jag.
Kim Sulocki som den fett svängande dromedaren Jabaar.
Kim Sulocki som den fett svängande dromedaren Jabaar.
Foto: Peter Knutson
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •