GALA magasin
You Are Reading

GALAs 10 favoritklänningar på förra årets Nobelfest

0
Nöje

GALAs 10 favoritklänningar på förra årets Nobelfest

Snart är det dags för årets höjdpunkt – Nobelfesten. Under Nobelfesten 2017 fylldes Blå hallen i Stockholms Stadshus av den ena klänningen mer gnistrande vacker än den andra. Här är 10 klänningar som fångade GALAs uppmärksamhet lite extra. Självklart är prinsessornas och drottningens festblåsor i topp, men även Alice Bah Kuhnke och Annie Lööf stod för kvällens wow-klänningar!

Det här var våra topp 10 för kvällen.

Kronprinsessan Victoria Nobel

Kronprinsessan Victoria bar en fantastiskt vacker himmelsblå, plisserad klänning i sidenchiffong och sidensatin från svenska designern Jennifer Blom.
Prinsessan Sofia Nobel
Prinsessan Sofia bar en  puderrosa, handbroderade klänning i tyll och spets från svenska designern Ida Lanto.
Drottning Silvia Nobel
Drottning Silvia bar en ganska enkel men väldigt fin lila klänning.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine var inte med på Nobelbanketten på grund av sin graviditet men spred glamour på prisutdelningen och var som alltid vacker i  en puderrosa klänning, från Séraphine, i crepe-chiffong och sidentyll, med en vidare nederdel och en pärlbeströdd överdel.
Alice Bah Kuhnke
Kulturminister Alice Bah-Kunke bar en uppseendeväckande ”Artkisklänning” av svenska designern Naim Josefi och Bea Szenfeld.
Ebba Busch Thor
Kristdemokraternas Ebba Busch-Thor bar en härligt galaglittrande paljettklänning i guld, från designern Frida Jonsvens. Klänningen hade en vacker ryggurringning och släp.
Magdalena Andersson
Finansminister Magdalena Andersson bar en spektakulär, ljusblå klänning med små applikationer sydda över hela klänningen, från Camilla Thulin.
Annie Lööf
Centerpartiets Annie Lööf bar en blågrön klänning med vackert släp från Frida Jonsvens.
Camilla Thulin
Camilla Thulin i en fantastisk egendesignad sidenklänning med blomsterskiftningar i rosa och rött.
Sara Danius Nobel
Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius brukar bära en dramatisk klänning och så även i år. Den här gången i en svartvit klänning med blommönster och puffärmar.

Foto: Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •