GALA magasin
You Are Reading

”Fab” Freddie Svensson: "Jag har både attityd och är graciös!"

0
Intervju

”Fab” Freddie Svensson: "Jag har både attityd och är graciös!"

Maria Zimmermans kommentar om Fab Freddie, Let´s Dance

I morgon, fredag 22 mars, kör Let’s Dance igång med sin 14:e säsong, och det med sitt kanske starkaste startfält någonsin. GALAs reporter Pär Jonasson har träffat alla deltagarna, som vi allt eftersom fram till premiären publicerar här på GALA. Tidigare har artisten Méndez, Lancelot Hedman Graaf  (Magdalena Graafs och Magnus Hedmans son), Magdalena Forsberg, Dan Ekborg, Robin Bengtsson, Kristin Kaspersen, Linnéa Claeson och LaGaylia Frazier berättat varför de tackade ja till denna utmaning. I dag är det ”Fab” Freddie Svenssons tur …
Hur reagerade du när du fick frågan om att medverka i Let’s Dance?
– När det ringde tidigt på morgonen trodde jag att det hade med mitt lägenhetsbyte att göra, men när de ställde frågan kändes det helt overkligt. Jag har ju jobbat bakom kameran på Let’s Dance i fyra år som publikansvarig, vilket var svinkul, så jag var bara tvungen att tacka ja. Nu är jag tillbaka, fast framför kameran, så cirkeln är sluten!
Vilken blir din största tillgång?
– Att jag både har attityd och är graciös! Och att jag har lätt för att ta till mig koreografi, jag vet oftast vart vi ska, ha ha!

Maria Zimmermans kommentar om Fab Freddie, Let´s Dance
Fab Freddie kommer garanterat bjuda på en show i morgon.

Vilken blir den största utmaningen?
– Maria är otroligt pedagogisk och visar väldigt mycket, och jag ser vad hon gör men kan absolut inte förstå hur jag själv ska kunna röra min kropp på samma sätt! Koordinationen tror jag att vi behöver jobba på lite, ha ha.
Har du någon tidigare Let’s dance-favorit?
– Ja, Jessica Andersson som var med, och som vann, mitt första år med programmet 2011. Hon och Kristjan Lootus gjorde en vals så var SÅ vacker! Anton Hysén var förstås också fantastisk! Vilken resa att gå från fotbollsspelare till proffsdansare, helt galet!
Vilken dans tror du blir din bästa?
– Kan det vara vals? Det är i alla fall den dans vi kommit längst med och som jag känner mig tryggast med.
Danspartnern Maria Zimmermans kommentar om Fab Freddie:
– Vilken svår fråga! Just nu är det korvstoppning, det är så mycket information på kort tid. Målet är ju att få kroppen att göra stegen utan att man ska behöva tänka. Att verkligen ”vara i dansen” är en jätteutmaning som Freddie får jobba lite med. Det är bara träning som gäller, det måste in i muskelminnet! Men som tur är snappar Freddie upp saker snabbt, vilket sparar väldigt mycket tid.

Maria Zimmermans kommentar om Fab Freddie, Let´s Dance
GALAs Pär Jonasson med Fab Freddie.

Text: Pär Jonasson
Foto: Pär Jonasson, Stella Pictures 
Film: 1 Youplay

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •