GALA magasin
You Are Reading

En skön “EYE CATCHER”

0
Blogg - Mercedes Murat

En skön “EYE CATCHER”

Jag är utbildad inom möbeltapetsering och bevarande teknik, och ser helst att man inte gör om antikviteter utan att de ska bevaras med då minsta möjliga åtgärd. Efter att jag bedömt den här antika fåtöljen insåg jag att det inte fanns mycket av original stoppningen kvar att bevara. Jag bestämde mig för att utgå ifrån stommens vackra former och bygga upp en helt ny stoppning som är anpassad för att sitta skönt och länge. Fåtöljen har jag sedan klätt i ett skimrande sammets tyg. Kontraster som förhöjer.

Original förgyllningen som består av polerat äkta guld och dess patina har jag bevarat intakt. Fåtöljen kallar jag BENEDICT. En unik fåtölj som både är skön att sitta i och en riktigt ”eye catcher”. Du finner den i mitt galleri på Istrums Gård utanför Skara.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •