GALA magasin
You Are Reading

Ikväll är Emilio Ingrosso tillbaka i svenska rampljuset – läs GALAs intervju

0
Nöje

Ikväll är Emilio Ingrosso tillbaka i svenska rampljuset – läs GALAs intervju

Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Emilio Ingrosso

I kväll kan vi se Emilio Ingrosso i svenska rampljuset igen när han klockan 21.00 medverkar med övriga familjen Ingrosso-Wahlgren i “Wahlgrens värld” på Kanal 5. För en tid sen fick GALA en intervju med Emilio som idag bor i Palma på Mallorca med sin hustru Åsa där de driver restaurangen La Perla tillsammans. Om du missade intervjun då kan du läsa den här:

De flesta känner nog till att Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso har försonats efter vad deras dotter Bianca kallade för en ”grotesk” skilsmässa 2002, samtidigt som hon tycker att allt har blivit ganska uppförstorat.

– Jag har blivit väldigt överbeskyddande mot min pappa. Jag har aldrig sett honom höja rösten eller en hand. För mig är han världens bästa med ett hjärta av guld, sa Bianca nyligen i en intervju med Aftonbladet. Och som vi kan se i realityserien ”Wahlgren världs” är Bianca även nära sin mamma Pernilla idag.

I intervjun berättar Bianca även om hur tittarna i Kanal 5:s ”Wahlgrens värld” fått se hur hela familjen ibland sover i samma säng, men att det inte har att göra med att de har svårt att klippa navelsträngen till sin mamma.
– Jag tror det mer har att göra med att jag och mina syskon har blivit som vår egen familj, eftersom mamma och pappas skilsmässa var så grotesk att vi syskon har fått ty sig till varandra, säger Bianca Ingrosso och fortsätter:
– På senare tid har vi fått mer en familjerelation, och då blir vi alla som små barn igen.
“Jag kommer alltid att stötta mina barns mor”
Efter att intervjun publicerades lade Biancas pappa Emilio Ingrosso upp ett rörande inlägg på FB där han tackade sin älskade dotter Bianca:
Jag kan ärligt säga att jag var ingen bra make då. Jag var ung och tyckte kroglivet var lite för roligt. Jag var egoistisk. Det finns mycket jag hade velat göra annorlunda om jag kunde. För barnen inte minst. Men jag är inte “den” personen media har hängt ut.
Tack älskade Bianca för att du alltid varit mån om mig. Min lilla soldat. Det skulle ju varit tvärtom. Så glad att jag kan vara den för DIG idag istället. Tiden läker en massa sår, och gör den inte det får man jobba på att läka. Jag kommer alltid stötta mina barns mor och är så glad för den relation vi har idag.
Tänk om man hade “fattat” när vi var nyskilda det jag vet idag. Barnen går ALLTID först. Hur arg och sårad man än är!
“Det är mycket jag hade velat göra annorlunda…”
GALA tyckte inlägget var så fint att vi kontaktade Emilio för en intervju. Här berättar han öppenhjärtigt om sin relation med barnen, Pernilla och hustrun Åsa. Som för övrigt var en viktig pusselbit för hela familjen Wahlgren-Ingrosso…
Var det någon speciell händelse som fick allt att vända så att du och Pernilla nu har en bra relation igen?

– Nej, inte egentligen tror jag. Men tid, först och främst. När man är sårad och arg är det väldigt lätt att “fastna” i sin egen sorg. Jag var väldigt bitter på Pernilla, länge. Eller vi var väl bittra på varandra. Vi har inte varit snälla mot varandra. Vi har utsatt både oss själva och barnen för en hemsk skilsmässa. Och tyvärr hakade media på, allt som sades och gjordes förstorades upp enormt.

– När Åsa kom in i mitt liv fick hon mig att se, förstå och vända på allt. Att släppa taget om offerkoftan. Att förlåta och be om förlåtelse till både Pernilla men framför allt mig själv för mina misstag. Att ta ansvar för mina handlingar. Jag vet inte hur många gånger jag bett barnen om ursäkt. För att jag inte var en bra pappa. Det låg så mycket skam och ångest under ytan. Usch. Ja, hon har jobbat hårt med att få ordning på mig (skratt).

Din fru Åsa verkar ha en väldigt bra relation med dina barn. På vilket sätt har hon stöttat dig?

– Ja, det blev ju så. Hon är väldigt varm och moderlig och tog dem till sig direkt. När barnen såg stora förändringar i mig så blev allt väldigt enkelt. Släpper man garden lite så händer helt otroligt fina saker. Hon finns alltid där för mig, hon är min kärlek, ledsagare och bästa vän. Hon är skittuff och låter ingen säga något fult om någon av oss. En riktig lejonmamma. Herregud så hon slagits för mig.

Emilio Ingrosso och Åsa Ingrosso
Emilio med sin Åsa.

Om du kunde vrida tillbaka tiden, vad är det första du skulle göra då?

– Jag skulle pratat, och pratat och pratat. Satt oss ner som vuxna människor och rett ut våra problem. Kanske sett till att få hjälp. Vi var inne i ett sånt ekorrhjul och media bevakade varenda steg vi tog. Det var en oerhörd press. Jag var helt uppe i mitt. Restauranger, teater och en dansskola. Pernilla i sitt där hon jobbade enorm mycket och kvar stod barnen. Syskonen har ju en otrolig relation sinsemellan vilket är fantastiskt men vi borde varit bättre föräldrar. Tagit ansvar. Inte jobbat så mycket. Lyssnat på varandra. Jag var sjukt egoistisk, hängde på krogen och var inte där jag borde varit. Oj, det är mycket jag hade velat göra annorlunda, framför allt för barnen.

Du har sagt i en tidigare intervju att barnen har fått med sig något av både dina och Pernillas personligheter. Vem har fått vad från dig respektive Pernilla tycker du?

– Nu har ju dom här barnen musik, sång och dans på båda sidorna. Men jag tror mycket av musikaliteten som att skapa musik, kommer ifrån Ingrossos sida. Se bara på Sebastian och även Oliver nu som är grymma DJ-s. Benjamin med sitt fantastiska skapande. Jag är själv kompositör och musiken har alltid legat mig närmst om hjärtat. Och så dansen inte minst. Vilket barnen faktiskt säger själva. Pernillas gener står nog för sitt grymma artisteri, sång, humor och bus. Hon kan läsa ett manus en gång och komma ihåg varenda replik utantill OCH alla andras. Bianca och Benjamin har också väldigt lätt för det. Sen har vi ett jäkla temperament, allihop. Så det kommer nog från oss båda. Det kan dundra hej vilt hemma och alla får säga det dom känner. Det kan vara ett jäkla liv men det slutar alltid med kärlek och kramar. Jag tror det är bra att inte gå och bära på en massa skit. Bättre att släppa ut det och prata om det. Lösa problemen och bli sams. Jag är sjukligt pedantisk och Pernilla lite mindre kanske, haha.. Jag vet inte om någon av barnen är speciellt pedantiska men Bianca kan få helt galna ryck och städa lådor, kylskåp och allt. Då ska allt stå rakt och fint. Jag kan se alla barnen både i mig och i Pernilla.

Hur ofta kommer barnen och hälsar på dig i Palma?

– När barnen var mindre kom de i början på sommaren och brukade lämna när den var över. Ljuvliga intensiva månader. De ser Mallorca som sitt andra hem. Det är jag glad för. Men 1-2 veckor här och där när vi får ihop det. Jag åker upp så ofta jag kan och de kommer hit så ofta de kan. Nu jobbar vi alla så mycket så det är inte alltid så himla lätt. Men vi pratar i telefon varje dag och skickar meddelanden till varandra. Trots att de är långt borta så känns de ändå väldigt nära.

Hur ser din och familjens planer ut för sommaren?

– Jobba…haha. Vi har ju två restauranger och Mallorca har sin högsäsong just nu så det blir till att hålla koll på dom. Oliver och Benjamin åkte just hem. Bianca kommer i juli med sitt filmteam. I september åker vi allihop till min hemstad Taranto i Italien. Det blir en fin sommar!

Hur ser dina framtidsplaner ut?
– Vi har vilda drömmar Åsa och jag, det är härligt. Vi vill expandera och göra mer. Både på Mallorca men även i Sverige. Vi får se om allt går enligt planerna. Men det känns jäkligt bra iallafall.
Foto: Stella Pictures, privat

Citera oss gärna men glöm inte att ange källan: GALA magazine

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •