GALA magasin
You Are Reading

Elsa Beskow bjuder in till sagolik blomsterfest

0
Inredning & prylar

Elsa Beskow bjuder in till sagolik blomsterfest

Elsa Beskow

Snart presenterar Design House ”Stockholm Blåklint” — en ny serie i Elsa Beskows porslinskollektion som för tankarna till sommarängar. Serien, vars mönster är baserat på en illustration i boken ‘Blomsterfesten i täppan’, har bearbetats av formgivaren Catharina Kippel och innehåller muggar med och utan handtag, en skål samt ett set om tre handgjorda askar i klädd kartong.
– Jag har som många andra vuxit upp med Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin, murkeltrollet, den lilla lilla gumman och alla de andra härliga figurerna i Elsa Beskows sagor. Jag känner mig mycket hedrad och privilegierad som har fått chansen att samarbeta med Elsa Beskow och med min design och mina tolkningar få ta hennes kulturarv med mig in i 2000-talet. Tanken med dessa produkter är att i skön harmoni kombinera ny modern design, igenkänning och nostalgi, säger Catharina Kippel.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •