GALA magasin
You Are Reading

Drottningen och prinsessan Madeleine tog ett sista farväl av prinsen

0
Kungligt

Drottningen och prinsessan Madeleine tog ett sista farväl av prinsen

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe var med som ett stöd till sin syster Benedikte.

Drottning Silvia ställde in alla sina engagemang med kort varsel för att kunna delta under prins Richards begravning under tisdagen. Exempelvis skulle drottningen närvara vid Stockholm Peace Talks i Stadshuset men kronprinsessan Victoria hoppade in i mamma Silvias ställe så att drottningen och prinsessan Madeleine kunde åka till ceremonin i Bad Berleburg för att visa sitt stöd till prinsessan Benedikte och den danska kungafamiljen. Drottning Margrethe, prins Henrik, kronprinsparet, samt prins Joachim och prinsessan Marie var alla var på plats vid ceremonin.
Prinsessan kusin med kungen
Prinsessan Benedikte är kung Carl Gustafs kusin och det var självklart för den svenska kungafamiljen att finnas på plats för att visa sitt stöd. Men på grund av kungafamiljens omfattande program, vissa programpunkter planerade sedan flera månader, så hade inte alla möjlighet att närvara.
Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary var på plats, liksom prinsessan Marie som syns i bakgrunden.

Det var många europeiska kungligheter som tog farväl av prins Richard, som var gift med danska drottning Margrethes syster prinsessan Benedikte. Utöver danska kungafamiljen och drottning Silvia och prinsessan Madeleine fanns bland de kungliga begravningsgästerna även norska prinsessan Märtha Louise, exkung Konstantin av Grekland med sin danska hustru, exdrottning Anne-Marie och deras fem barn på plats. De hade sällskap av bland andra Nederländernas regent Willem-Alexander, hans hustru drottning Maxima och hans mor drottning Beatrix.
Det var den 13 mars som prins Richard gick bort. Begravningen ägde rum i kyrkan Evangelische Stadtkirche i tyska Bad Berleburg där Benedikte och Richard bodde tillsammans. Slottet har ett eget kapell men begravningshögtiden hölls i ortens kyrka Evangelische Stadtkirche. Den 82-årige prinsen och prinsessan Benedikte hade varit gifta sedan 1968 och har barnen Gustav, Alexandra och Nathalie, samt fyra barnbarn.
Foto: Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •