GALA magasin
You Are Reading

Kronprinsessan Victoria: "Jag har väldigt kloka och nyfikna föräldrar"

0
Kungligt

Kronprinsessan Victoria: "Jag har väldigt kloka och nyfikna föräldrar"

Drottning Silvia, Kungen, Kronprinsessan Victoria på Kungliga slottet

I går sände SVT “Året med Kungafamiljen”, som visar ett svep av kungafamiljens år. I år intervjuades både drottning Silvia och kronprinsessan Victoria speciellt för detta avsnitt, där mycket så klart pratas om kungafamiljens engagemang för viktiga frågor.
Victoria, som är ett proffs i intervjuer svarade även på en privat fråga om vad det viktigaste var att få fram i talet till pappa kungen när han fyllde 70.
– Det viktigaste att få fram för mig och mina syskons vägnar det är att vi älskar pappa som pappa och vad han har inneburit för oss, men också att vi uppskattar honom för det han gjort som kung också, säger kronprinsessan.
Victoria berättar även vad hon vill ta med sig från mamma eller pappa i sättet att vara kung och drottning en gång i framtiden:
– Jag tror att man som barn tittar på sina föräldrar och säger att det där tar jag inte med mig och det där förhoppningsvis kan jag förädla och förvalta, jag har väldigt kloka föräldrar två väldigt nyfikna föräldrar. Jag tror nyfikenheten är någonting jag särskilt jag vill värna om och i  bästa sätt ge till mina barn, jag torr det är en stor gåva att kunna få vara nyfiken, för då tror jag att det mesta kommer bli lättare, avslutar kronprinsessan Victoria programmet “Året med Kungafamiljen”.
Nyfiken på att se hela programmet så klicka är och se i svtplay
Foto: Stella Pictures
 

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •