GALA magasin
You Are Reading

Dan Ekborg: "Flera danser har jag aldrig hört talas om!"

0
Intervju

Dan Ekborg: "Flera danser har jag aldrig hört talas om!"

Cecilia Ehrling Danermark och Dan Ekborg, Let´s Dance

Nu på  fredag, 22 mars, kör Let’s Dance igång med sin 14:e säsong, och det med sitt kanske starkaste startfält någonsin. GALAs reporter Pär Jonasson har träffat alla deltagarna, som vi allt eftersom fram till premiären publicerar här på GALA. Tidigare har artisten Méndez, Lancelot Hedman Graaf  (Magdalena Graafs och Magnus Hedmans son) och Magdalena Forsberg som har berättat varför de tackade  ja till denna utmaning. I dag är det skådespelaren Dan Ekborgs tur …
Vi är ju vana att se dig på scenen, men inte som dansare – hur känns det?
– Det är fantastiskt spännande! Jag har ju fått röra på mig lite grann genom åren i pjäser där det ingår koreografi, men inte alls i den här omfattning. Och dessutom är det flera danser som man aldrig har hört talas om, som till exempel quickstep, jive och pasodoble.

Cecilia Ehrling Danermark och Dan Ekborg, Let´s Dance
Ett litet smakprov vad vi kommer att få se av Cecilia Ehrling Danermark och Dan Ekborg.

Det låter som om du inte har tittat så mycket på Let’s Dance?
– Nej, det har jag inte. Jag tittar inte så mycket på svensk tv, utan mer på exempelvis CNN och andra nyhetskanaler.
Vilken dans tror du blir din bästa?
– Jag gillar cha-cha och samba, men det kan ju bero på att vi övat mest på dem hittills. Vals kanske kan bli en bra dans för mig, bara jag lär mig hålla upp kroppen ordentligt.
Vilken är den största utmaningen?
– Att komma ihåg stegen. Så fort man inte övat på ett par dagar känner man sig som en fullständig idiot och tänker ”Jag gjorde ju precis det här bara häromdagen”! Är jag för gammal?!

Cecilia Ehrling Danermark och Dan Ekborg, Let´s Dance
Full fart på dansgolvet med Cissi och Dan.

Din danspartner Cecilia har vunnit tävlingen fyra gånger och har rykte om sig att vara väldigt tävlingsinriktad, känns det som en extra press?
– Nej… Jag tror det kan vara såhär att jag får dansa med Cecilia som är så duktig just för att jag har minst danserfarenhet i startfältet, för att hon har mest att lära ut, vad vet jag? Men jag vill såklart inte göra henne besviken!
Danspartnern Cecilia Ehrling Danermarks kommentar om Dan:
– Dan har bra jättebra närvaro och yttryck, och mycket känsla. Saker som är väldigt svåra att lära sig.

Cecilia Ehrling Danermark och Dan Ekborg, Let´s Dance
GALAs Pär Jonsson med dansparet Cecilia Ehrling Danermark och Dan Ekborg.

Text: Pär Jonasson
Foto: Pär Jonasson 
Film: 1 Youplay

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •