GALA magasin
You Are Reading

Christine Meltzer blir programledare för nytt tv-program

0
Film & TV

Christine Meltzer blir programledare för nytt tv-program

Just nu pågår inspelningarna av den nya dokumentärserien Meltzer & Döden, där Christine möter personer som på olika sätt har en nära koppling till döden, och hon hoppas få en bättre förståelse för människors inställning till livet och döden som hon är så djupt fascinerad av.
Christine Meltzer har ända sedan hon var liten varit rädd för döden. När hon för fyra år sedan drabbades av bröstcancer växte rädslan för att plötsligt en dag inte längre få leva – och samtidigt ökade hennes intresse för döden. I ett steg mot att komma över sin egen rädsla, och ge andra verktyg att förhålla sig till döden, möter Christine människor i Sverige och världen som av olika skäl lever med stark koppling till döden.
– Jag har alltid varit rädd för att dö, rädd för att inte längre få vara med, rädd för att behöva lämna mina vänner och min familj. För fyra år sen fick jag beskedet att jag hade bröstcancer och då blev det som att nu, nu skulle det ske, nu var den här – Döden. Jag vet inte mer än någon annan, men jag vet att det kan hända vem som helst, när som helst. Jag tycker att vi oftast är så dåliga på att prata om döden och jag tror att vi skulle må bra av att våga prata mer om den. Jag tänker att om vi vågar prata mer om döden så kanske vi vågar leva lite mer – vi är ju bara här just nu. Just nu. En stund på jorden, säger Christine Meltzer.
I programmet får vi bland annat vara med då Christne möter äventyraren Annelie som utmanar döden genom bergsbeklättring och fridykning. Hon träffar Anders som ska frysa ner sig när han har dött. Sasha som varit kliniskt död berättar om sin upplevelse och Per, som förlorade hela sin familj i en bilolycka, berättar om sitt liv efter det. Och så tar Christine reda på vad som händer med våra kroppar när vi dör – hur går arbetet till på en obduktionsavdlening, ett bårhus och på ett krematorium? Dessutom får vi reflektioner kring livet och döden från några av Christines närmsta vänner – Peter Magnusson, Tobias ”Tobbe trollkarl” Blom, Ann-Sofie Carringer och Emma Zackrisson.

Foto: Kanal 5

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •