GALA magasin
You Are Reading

Briska bjuder på recept för sommarens fester

0
Mat & dryck

Briska bjuder på recept för sommarens fester

För att inspirera hemmakockar inför sommarens fester har en av kockarna i föreningen Årets Kock, i samarbete med Spendrups, exklusivt tagit fram recept på fräsch sommarmat. Detta med Briska som utgångspunkt. I samarbetet har extra fokus lagts på de alkoholfria varianterna av cidern, eftersom trenden mot alternativ med mindre eller ingen alkoholhalt är på uppgång – konsumenterna vill kunna välja fritt mellan ”vuxen” festdryck, både med och utan alkohol.

Sallad med stekt kycklinglår och långbakat päron Sallad med stekt kycklinglår och långbakat päron, blekselleri, val­nötter, hjärtsallad, krämig fetaost samt päronvinägrett. Det långbakade päronets söta och tydliga päronsmak kommer att funka perfekt med päronsmaken i cidern. Och kryddigheten från bleksellerin. 4 SMÅRÄTTER 5 st hårda päron 4 st urbenade kycklinglår Timjan och vitlök till stekning 4 huvuden hjärtsallad 1 stjälk blekselleri 1 dl rostade valnötter 2 st schalottenlökar 1 msk vinäger 1 msk olivolja 1 msk hackade örter 100 g fetaost SÅ HÄR GÖR DU Baka 4 av päronen på 90 grader i en timme, kyl ned. Klyfta hjärtsalladen och hyvla bleksellerin tunt och lägg den i isvatten. Tärna det sista päronet fint, hacka löken fint. Blanda en vinägrett med vinäger och olivolja, ha sedan i päronet, löken och örterna. Mixa fetaosten till en slät kräm. Stek kycklinglåren hårt på skinnsidan i olja. Vänd låren och tillsätt timjan, vitlök och en klick smör, ös kycklingen tills den är klar. Grilla hjärtsalladsklyftorna och arrangera på tallrik tillsammans med kycklingen, nötter, bakat päron, päronvinägrett samt fetaostkrämen.
Sallad med stekt kycklinglår och långbakat päron
Sallad med stekt kycklinglår och långbakat päron, blekselleri, val­nötter, hjärtsallad, krämig fetaost samt päronvinägrett.
Det långbakade päronets söta och tydliga päronsmak kommer att funka perfekt med päronsmaken i cidern. Och kryddigheten från bleksellerin.
4 SMÅRÄTTER
5 st hårda päron
4 st urbenade kycklinglår
Timjan och vitlök till stekning
4 huvuden hjärtsallad
1 stjälk blekselleri
1 dl rostade valnötter
2 st schalottenlökar
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1 msk hackade örter
100 g fetaost
SÅ HÄR GÖR DU
Baka 4 av päronen på 90 grader i en timme, kyl ned. Klyfta hjärtsalladen och hyvla bleksellerin tunt och lägg den i isvatten. Tärna det sista päronet fint, hacka löken fint. Blanda en vinägrett med vinäger och olivolja, ha sedan i päronet, löken och örterna.
Mixa fetaosten till en slät kräm. Stek kycklinglåren hårt på skinnsidan i olja. Vänd låren och tillsätt timjan, vitlök och en klick smör, ös kycklingen tills den är klar. Grilla hjärtsalladsklyftorna och arrangera på tallrik tillsammans med kycklingen, nötter, bakat päron, päronvinägrett samt fetaostkrämen.

Fler recept finns på briska.se

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •