Stjärnornas stjärna är ett direktsänt underhållningsprogram som leds av TV4:s nya stjärnvärvning Petra Mede. I programmet möts åtta etablerade artister för att göra upp i en helt ny musiktävling. Det bjuds på en musikalisk mångkamp där artisterna framför tolkningar av kända hits från helt andra musikstilar än de är vana vid, såsom country, latin, hårdrock, soul, opera, syntpop, musikal, svenska visor och disco. TV-tittarna avgör vem som gjorde det bäst och vem som i slutet av säsongen koras till Stjärnornas stjärna.
– Vi har Sveriges modigaste artister. De vågar ge sig ut på tunn is i musikstilar de aldrig testat förr. Ola Salo som countryartist, Pontare som latinstjärna och LaGaylia som hårdrockare vill i alla fall jag se, säger Hans Abrahamsson exekutiv producent. Stjärnornas stjärna har premiär 17 mars.
Här är alla de artisterna som medverkar i Stjärnornas stjärna:
Ace Wilder föddes i Stockholm men växte upp i Miami. Hon är låtskrivare och skivdebuterade som soloartist 2012. Ace hade sitt stora genombrott när hon medverkade i Melodifestivalen 2014 med låten ”Busy Doin´Nothin´”.
Casper Janebrink började spela i hårdrocksband men valde att ta familjetraditionen vidare när han tillsammans med sina barndomskompisar 1989 bildade bandet Arvingarna. År 1993 vann bandet Melodifestivalen med låten ”Eloise” och de har belönats med två Grammisar.
LaGaylia Frazier sågs som ett underbarn när hon i tidig ålder började spela klassiskt piano hemma i Florida, USA. Som tonåring övergav hon pianot och satsade på sången. Från en lovande artistkarriär på Floridas klubbscener och med en sångroll i filmen ”Specialisten” i bagaget kom hon till Sverige och slog igenom i ”Rhapsody in Rock” 1999. Hon har gjort succé på Håkan Hellströms turnéer med spelningar i New York, Tyskland, Norge och på flertalet arenaturnéer i Sverige. Idag är hon en av de färgstarka jurymedlemmarna i TV4:s program Talang.
Med rötter i Colombia och Sverige växte Linda Pira upp i Hässelby utanför Stockholm. En högstadielärare väckte musikintresset och med låten ”Knäpper mina fingrar” som släpptes 2013 blev hon landets hetaste hiphop-artist och lovorden avlöste varandra.
Ola Salo växte upp i ett religiöst hem utanför Växjö. 1991 bildade han tillsammans med några kompisar bandet The Ark. Efter 20 år som ett av Sveriges största band bestämde de sig att lägga ner och Ola Salo har sedan dess släppt ett solo-album och medverkat i musikaler. Vi har även sett honom i TV4:s Så mycket bättre.
Det var som treåring på en buss mellan Bockträsk och Sorsele som Roger Pontare började sin musikaliska bana. Under 1970-talet flyttade Roger till Stockholm och spelade till en början i ett symfoniskt rockband innan han satsade på en solokarriär. År 1994 debuterade artisten i Melodifestivalen men det vara några år senare när han medverkade igen med ”När vindarna viskar mitt namn” som han blev ett namn för hela Sverige.
Tommy Nilsson skördade nyligen framgångar i TV4:s Så mycket bättre. Han började dock sin sångkarriär i rockbandet Horizont i slutet av 1970-talet. Sedan dess har han varit både flickidol i Frankrike och frontman i rockbandet Easy Action. Men det är med sina ballader som Tommy Nilsson gjort störst succé. Bland annat melodifestivalvinnaren ”En dag” från 1989.
Wiktoria Johansson är uppvuxen utanför Borås. År 2011 ställde hon upp i lilla Melodifestivalen med en egen låt och hamnade på fjärde plats. Men det var i Melodifestivalen för två år sedan som Wictoria slog igenom på riktigt med låten ”Save me”.
I Stjärnornas stjärna finns en expertpanel med musikjournalisten Jan Gradvall, känd bland annat som popprofessorn i TV4:s Nyhetsmorgon och den meriterade sångpedagogen och musikproducenten Zannah Hultén. Varje vecka gästas programmet ytterligare av en expert på veckans genre som coachar artisterna och ger feedback på varje framträdande. Men det är alltid tittarna som avgör, den artist som fått minst antal tittarröster varje vecka måste lämna tävlingen. I finalen gör slutligen två artister upp om vinst och ära, men det är bara en som kan koras till Stjärnornas stjärna – den ultimata artisten.
Stjärnornas stjärna har premiär lördagen den 17 mars i TV4 och på TV4 Play.