GALA magasin
You Are Reading

Andreas Johnson om det värsta som kan hända under Mello…

0
Intervju

Andreas Johnson om det värsta som kan hända under Mello…

andreas johnson

Inför Melodifestivalens andra deltävling i Malmö nu på lördag 9 februari har GALAs reporter Pär Jonasson träffat två tävlande som båda är veteraner, fast på olika sätt. Andreas Johnson som deltar i Mello för sjunde gången, och Jan Malmsjö som gör comeback efter exakt 50 år! Du kanske till och med minns låten ”Hej Clown” som gav Janne en hedrande andraplats 1969? (Se intervjun med Jan Malmsjö här)
Andreas Johnson, 48, deltar för sjunde gången med ”Army Of Us”:
Välkommen tillbaka till Mello!
– Tack! Hade du frågat mig för bara ett par månader sedan så hade Melodifestivalen varit väldigt avlägsen. Men så rullades den här låten upp på straffpunkten och då var det bara att klippa till! Jag kände att ”här kan jag tillföra något”. Den tilltalar mitt scenspråk.
Spännande – berätta mer om din melodifestivallåt ”Army Of Us”!
– Det är en peppig, up tempo-låt med ”vi mot världen”-känsla. Den har lite ”Glorious”-vibbar, så den kommer garanterat att göra sig bra i det här sammanhanget där man ju sjunger på stora arenor. I år är det ju dessutom 20 år sedan plattan ”Liebling” med just låten ”Glorious” kom, så det känns som ett lämpligt sätt att fira jubileet att släppa lite nytt!
Har du segervibbar?
– Nej, det har jag verkligen inte! Det är med någon slags skräckblandad förtjusning jag ger mig in i det här igen. Jag har inte alls tänkt på Melodifestivalen på flera år.
Vad ser du mest fram emot?
– Det är väl efterfesten, ha ha. Skämt åsido ska det blir skitroligt att få komma till Malmö och tävla, jag är ju faktiskt född i Lund och uppväxt i Bjärred som ligger alldeles i närheten. Och jag var med om att inviga Malmö Arena för tio år sedan, och var även där när Yohio tävlade med låten ”Heartbreak Hotel” som jag skrev till honom.
Vad är det värsta som kan hända på lördag?
– Det finns ju två saker man absolut inte vill ska hända, att man blir sjuk och att tekniken på scenen skiter sig. Men är man lite rutinerad brukar det mesta lösa sig!
Bästa Mello-låten någonsin?
– På den frågan brukar jag svara Tommy Körbergs ” Judy min vän”, så jag får väl hålla fast vid det. En underbar låt, jag blir så varm av den.
Foto: Pär Jonasson

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •