GALA magasin
You Are Reading

Alla vägar leder till Rom…

0
Blogg - Mercedes Murat

Alla vägar leder till Rom…

…och det är jag väldigt glad för! Vilken fantastisk stad det är. Jag har precis kommit hem från Rom och jag är helt uppslukad av staden. Konsten, kulturen, ruinerna, miljöerna, maten, glassen, vinet! Ja jag kan fortsätta hur länge som helst. Jag åkte dit för att träffa min vännina Donatella som är italienska och bor i Rom, och för att få inspiration. Vi träffades i höstas under en gemensam resa till Afrika och blev goda vänner. Förra fredagen kl 16.00 slutade Donatella jobbet på hennes hotell och då var det full fart på oss runt i Rom! Vilken upplevelse! Eftersom Donatella känner Rom utantill så lyckades vi utnyttja tiden oerhört effektivt. Vi har sett alla de historiska plasterna, jag har fått rysningar på Colusseum, fått nackspärr av all vacker utsmyckning i Vatikanen, St Peters kyrka, Sixtinska kapellet, betraktat konst av Leonardo, Rafael, Michelangelo m.m. Vi var på live konsert vid floden, besökte Moschinos Haute Couture boutique ( jag är ett stort fan av Moschino ) varit på spännande gallerier, spanska trappan och besökt vackra små byar. Vi har kopplat av på Spa och njutit av solen på beachen. Ätit för mycket av den bästa glassen! Stått i kö för att “kika in i hålet” i dörren ( Se videon 😉 ) Njutit av underbar italiensk mat, fantastiskt vin och mycket mer! Framför allt så har jag haft oerhört kul tillsammans med Donatella och hennes familj. Grazie per tutto Amica Mia! Rom har verkligen fått en plats i mitt hjärta och jag åker snart tillbaka! Om du inte har varit där så åk dit! Man måste uppleva det åtminstone en gång i livet för att se allt det fantastiska som staden har att erbjuda. ( PS. Tag med bra skor! )

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •