GALA magasin
You Are Reading

Alcazar-Tess debuterar som programledare

0
Nöje

Alcazar-Tess debuterar som programledare

Efter att ha levt ett liv som firad popstjärna under två decennier, sålt flera miljoner skivor och tävlat i Melodifestivalen hela fem gånger kastade hon paljetterna och discoskorna på hyllan för snart ett år sedan. Men nu är Tess Merkel Solomons tillbaka i rampljuset och debuterar som programledare i Nordic Entertainment Groups nya panelprogram “Soffan” som har premiär på Viafree fredagen 29 november.
– Genom åren har jag varit gäst i fler tv-shower än jag kan räkna. Att nu få leda ett helt eget program med gäster jag själv valt har varit något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv, säger Tess Merkel Solomons.
I Viafrees nya panelprogram “Soffan” möts fyra välkända profiler med olika bakgrund, i olika åldrar och med olika åsikter för att tillsammans försöka lösa tittarnas dilemman i vardagen. Stora som små, högt och lågt. Och programledaren Tess Merkel Solomons låter dem inte resa sig ur soffan innan de har en lösning på problemen.
– Jag är ofta den som vännerna vänder sig till med sina personliga problem. Därför känns det helt naturligt för mig att leda Soffan och lösa tittarnas relationsproblem och dilemman tillsammans med den fantastiska panelen, säger Tess Merkel Solomons.
Tycker exempelvis Özz Nûjen och Katrin Zytomierska att man får kalla sin kollega för ”gullet”? Vad tycker Jonas Hallberg och Sanna Bråding om kompisar som luktar illa? Hur tolkar Siw Malmkvist och Christopher Garplind en eld-emoji på Instagram? Och vad tycker egentligen Caroline Ringskog Ferrada-Noli om att kompisen Fredrik Söderholm inte läst hennes bok? Det är några av sakerna som diskuteras i Soffan.
– Jag älskar att lösa folks dilemman och en coolare soffa än det här får man leta efter. Att få sitta i samma soffa som Siw Malmkvist är ju ett Hallelujah-moment bara det, säger Jonas Hallberg.
Soffan är ett helt nytt programformat producerat inom NENT Group och sänds i fem avsnitt med premiär den 29 november på Nordic Entertainment Groups gratistjänst Viafree och streamingtjänsten Viaplay.
– Det känns väldigt kul att få ge en av våra radioprofiler på STAR FM chansen som programledare för det här nya Viafree-formatet. Tess Merkel Solomons är som klippt och skuren för rollen och digniteten på gästerna i premiärsäsongen av Soffan speglar vilken stjärna hon själv är, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.
Alla gästerna i premiärsäsongen av Soffan är: Özz Nûjen, Katrin Zytomierska, Hanna Persson, Jonas Hallberg, Emilie Roslund, Sina “Sean Banan” Samadi, Grete Qviberg, Edvin Törnblom, Siw Malmkvist, Christopher Garplind, Sanna Bråding, Ia Langhammer, Fiona Fitzpatrick, Tommie X, Josie Capllonch, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Fredrik Söderholm.
 
Foto: NENT Group

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •